Jury praatje 2017

No catwalk in Amerika, but the first catwalk in Diedeldam.

In the new place to be for De Vrolijke Drammers called Lara, toke place the event of the year!
Onder het motto: Gewoon doen, want vaak bun-j te bang, organiseerden de Trumperstoertjes, samen met de Mega superkids, de leuke, vrolijke clowntjes, de vampiers en de knokkers, onder leiding van de altied piraat staand zooitje ongeregeld, Mario en Luggi, een zéér opwindend spektakel.

In de verlichte zaal kwam een verantwoorde kunstgrasmat te liggen. De muren waren een echt meesterwerk, dat goed uit de verf kwam. Het leek als het bekende gekleurde carnaval. De muziek werd verzorgd door de jubilerende Boezembrothers-Showband. Als ze mui waren, namen de jukeboxen en de Sambalballen het over.

Het werd een echt Huisje, Boompje, Carnavalsfeestje, waar Bernie, die samen met de bewuste meiden en de Diemse dames, de hoofdrol had, toch de teugels lekker liet vieren. Zo kon Freek samen met de daklozen, wild rondhuppelen met zijn Paaypegaai, maar dat ging niet van harte. Het was ook Max, die daarbij iets in zijn jonge schild voerde en alles van de Loilse trekkersstal haalde om drie dagen lang Peace, Love & Happiness te verkondigen, zonder dat ie uut de boks kwam. Het was echt Go the Maximum met drammers bier en halal bitterballen, maar óók met een fruitstrevende kern, die de NIX 18 tankers voorzag van verse fruitsapjes. Het Dieet team had hier de hand in.
Halverwege het feest kwam Marianne Thieme, als prinses Carnaval binnen. Ze bleek een jaar te vroeg te zijn. Wel had ze haar Ark van Nova met de complete beestenboel meegenomen. Omdat ze gezellig het carnavalsfeestje indook, werd het haar gegund, ook omdat ze de legendarische woorden sprak: “GEEN GELUL, I Iike YOU, LIKe JIJ MIJ OOK!”

Met Marianne kwam ook nog de burgemeester mee met zijn rugzak, waarmee hij door de mand viel, omdat hij er smurfen en pokemon in had verstopt. Ni-js had hij ook nog, want hij was sindskort Dönor.
Op het einde van de avond, nadat ze beiden behoorlijk de clown hadden uitgehangen, was het tijd voor hun eerste vlucht, waarin ze samen met Chantal op weg gingen om bij Brad te pitten. Wel moesten ze daarvoor nog diep zinken om geen Brexit op te lopen.

Al met al een zeer geslaagde eerste beestenboel in Lara, waar eerst geen brood in werd gezien, maar waar uiteindelijk iedereen met de bene uut hing en er een geweldig carnavalsfeest van maakten met een optocht, waarin weer nieuwe bouwertjes groots tevoorschijn kwamen, de oudere jeugd lieten zien dat ze ”grote” bouwers gaan worden en waar de grote bouwers het dit jaar groots hebben aangepakt:

G R O O T S