Beloning voor gouden tip over verdwijning bronzen Drammertje

Carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers heeft 250 euro over voor degene die ’t Drammertje vindt en terugbrengt. Het bronzen beeld verdween dinsdag van zijn sokkel op het kerkplein in Loil en is sindsdien spoorloos.

“We denken niet dat het is gestolen om er vervolgens klein geld van te maken”, zegt voorzitter Marcel Wiendels. “Het brons levert hooguit een paar tientjes op, dus dat is de moeite niet. Een nieuw Drammertje laten maken, kost ons echter het veelvoudige. We hebben er dus wel wat voor over als iemand het beeld terugvindt of ons de gouden tip geeft. Dat mag ook anoniem.”

Wellicht dat rondhangende jongeren in het dorp iets hebben gezien en meer weten over de verdwijning van ’t Drammertje. “Er zat al een klein scheurtje op de plek waar het beeld aan de sokkel was vastgemaakt”, weet hij. “Misschien heeft iemand er tegenaan geleund, waarna het is afgebroken, en is het helemaal niet moedwillig vernield. Als het vervolgens is meegenomen en wellicht onderweg is weggegooid, laat het ons dan alsjeblieft weten.”

Degene die het beeld vindt en terugbrengt bij de eigenaar krijgt een beloning van 250 euro. De carnavalsvereniging roept daarbij de jeugd ook op om actief naar het beeld te zoeken. Wiendels: “We vermoeden dat het ergens in de bosjes of een sloot ligt. Door er een beloning aan te verbinden, hopen we de jeugd te motiveren om dit weekend te gaan zoeken.” De ‘eerlijke’ vinder kan zich melden bij CV De Vrolijke Drammers via info@vrolijkedrammers.nl of bij één van de bestuursleden. 

Dit artikel is afkomstig uit de Stem van Montferland

 

Het Drammetje is verdwenen

Ons Drammetje is verdwenen

 

8 juni 2020: Update, beloning is verhoogd naar €350,- 

Bron: Regio 8

[youtube height=”720″ width=”576″]Regio 8[/youtube]