We verplaatsen carnaval naar Pinksteren

In december hebben we onze leden al op de hoogte gebracht dat we een aantal opties in overweging en voorbereiding hadden hoe we carnaval 2022 zouden kunnen vieren. Uiteindelijk is hier uitgekomen dat we de optocht en het bijbehorende carnavalsfeest verplaatsen naar het weekend van Pinksteren (5-6 juni 2022). Natuurlijk onder voorbehoud van vergunningen en de dan geldende corona maatregelen.

We willen als vereniging niet langer afwachten wat er eind februari tijdens het originele carnavalsweekend wel of niet aan activiteiten georganiseerd zou kunnen worden. Vanwege het aanhoudende coronavirus en de bijbehorende maatregelen is het niet verantwoord om op deze termijn fysieke festiviteiten te houden. Wij realiseren ons dat een goede voorbereidingsperiode voor de optocht voor iedereen nu ook te kort is.

Naast de optocht organiseren we een compleet feest in het Pinkersterweekend zoals iedereen van ons gewend is. We kiezen voor een compact programma op zondag 5 juni en maandag 6 juni. Zaterdag 4 juni reserveren we voor de traditionele kiekdag van onze wagenbouwers. We zullen in de komende weken ons volledige programma communiceren.

Wij zijn blij met de gevonden oplossing. Het is anders dan we gewend zijn, maar na twee jaar is er niemand die niet toe is aan carnaval. Door het carnavalsfeest te vieren met Pinksteren kunnen we op een creatieve en vernieuwende manier, verstandig en binnen de mogelijkheden carnaval beleven in deze bijzondere tijd! We gaan jullie de komende periode verder op de hoogte brengen.