Het Drammertje 2024 is voor Miranda Scholten


Miranda kwam 44 jaar geleden als klein meisje bij de dansgarde. Na bijna 20 jaar te hebben gedanst, veel prijzen in de wacht te hebben gesleept, nam ze in 2009 het stokje over van Diny Rutjes als leiding dansgarde. Destijds met Cindy van Iersel en Aike Steintjes , nu met Minke Steintjes, Maud steenkamp en Naomi Seegers.
Iedere vrijdagmiddag traint Miranda met een hele groep meiden om met de carnaval en tijdens concoursen weer mooie dansen op het podium te laten zien. In al die jaren heeft ze bijna nooit een training verstek laten gaan, dat geeft wel aan hoe fanatiek en plichtsgetrouw ze is. Elke keer weer nieuwe dansen verzinnen en de meiden op een leuke manier les geven. Het is een uitdaging dat de meiden het allemaal onder de knie krijgen, maar dat lukt ieder jaar weer. Ook heb je jaren samen met Witta Veerink de kleding voor de showdansen gemaakt. Je zit dan weken lang, avonden kleding te knippen en te naaien om voor de carnaval alles gereed te krijgen.
Verder staat ze ieder jaar weer klaar om de organisatie van de donateursactie voor de dansgarde op je te nemen. Miranda zet al 44 jaar haar beste beentje voor bij de Vrolijke Drammers en is een voorbeeld voor anderen. Het drammertje heeft Miranda dik verdiend en hopelijk kunnen we nog jaren rekenen op haar inzet.