Jeugd activiteiten

Niet alleen tijdens de carnavalsdagen, maar het hele jaar door organiseren we als vereniging diverse activiteiten voor de jeugd van 1 tot 14 jaar. In aanloop naar carnaval stimuleren en ondersteunen we initiatieven, creativiteit en talent bij het bouwen van wagens en speciale bolderkarren voor de grote optocht. Dit doen we bijvoorbeeld door speciale lessen, workshops of samen te gaan kijken bij grote wagens.
Tijdens carnaval organiseren we voor de basisschooljeugd een jeugdpronkzitting, waar we onze Jeugd(prinses) presenteren. Op de jeugdpronkzitting krijgen talenten en iedereen met podiumvrees een kans op het grote podium in ’t Hart van Loil. Vrijdagmiddag voor het carnavalsweekend is er schoolcarnaval met een speciale schooloptocht van Daltonbasisschool St. Jozef vol creativiteit door het dorp. Carnavalsdinsdag vind het Dramnaval plaats, een gezellige feestdag voor alle jeugd van 1 tot 14 jaar vol muziek en dans.
Daarnaast organiseert onze jeugdcommissie aanvullende sociale en educatieve activiteiten zoals onder andere een spinnenwebloop, spooktocht en twee jaarlijks het sportieve Expeditie Loilinson samen met diverse andere Loilse verenigingen. Op deze pagina houden wij u op de hoogte van deze activiteiten.