Optocht

Elke jaar organiseren we een optocht, zo’n 40 praalwagens en 35 loopgroepen zorgen voor een bonte stoet die een lengte heeft van ongeveer 1,5 km.

Data

DATA

Afhalen startnummer:

Voor de categorieën wagens wordt het startnummer tijdens de kiekdag afgeven na het keuren. Indien het startnummer niet op de kiekdag (de zaterdag voor het carnaval) is ontvangen, dan dient het startnummer op zondagmorgen 5 juni 2022 11:00 en 12.00 uur afgehaald te worden in de Drammersbus die geparkeerd staat voor de kerk (begin optocht).

Opstellen optocht:

Op 5 juni 2022 wordt de optocht vanaf 10.30 uur opgesteld bij het desbetreffende nummer aan de Wehlseweg in Loil. Om het opstellen zo goed mogelijk te laten verlopen krijgen alle deelnemers met wagens van tevoren te horen hoe laat ze op welke plek worden verwacht. De groepen worden verzocht om zich uiterlijk 12.00 uur op te stellen

Start Optocht:

De optocht van De Vrolijke Drammers vertrekt op 5 juni 2022 om 12.30 uur vanaf de Wehlseweg richting het defilé voor het voormalig gemeentehuis in Didam.

Ontbinding Optocht:

Na terugkeer uit Didam wordt de optocht ter hoogte van de Loilse kerk weer ontbonden en dienen de wagens via de kortste route naar de bouwlocatie te worden gebracht. Hierbij dienen de verkeersregels in acht te worden genomen.

Aanmelden

Aanmelden

Voor deelname aan de optocht op zondag 5 juni 2022 van De Vrolijke Drammers is een aanmelding vereist. Om in elke categorie de inzending uniek te houden is het niet toegestaan met hetzelfde onderwerp deel te nemen in een categorie. We raden alle deelnemers aan zich op tijd in te schrijven.

Aanmelden voor de optocht van De Vrolijke Drammers kan middels het digitale aanmeldformulier.

Binnen een week na inschrijving ontvang je een bevestiging van de optochtcommissie. Daarmee is de aanmelding definitief. Zijn er vragen over het aanmelden, de voorwaarden, of u wilt meer informatie, dan kunt u contact opnemen middels het contactformulier.

Lees deze informatie alvorens je in te schrijven:

  • Deelname aan de optocht is gratis.
  • Op deelname is een aantal voorwaarden van toepassing. Lees deze door alvorens je in te schrijven.
  • Alle inzendingen worden gejureerd volgens ons Jury Reglement
  • Hoe gaan we om met de gegevens die wij bij het aanmelding ontvangen, zie onze privacy verklaring.
  • De inschrijving voor de categorieën volwassenen zelfrijdende, getrokken wagen en een eerder getrokken wagen sluit 11 dagen voor de optocht op dinsdag 24 mei 2022.
  • De inschrijving voor de categorieën jeugd wagens sluit 11 dagen voor de optocht op dinsdag 24 mei 2022.
  • De inschrijving voor loopgroepen sluit 5 dagen voor de optocht, op maandag 30 mei 2022
  • Voor de jeugd worden de aanmelding voor zelfrijdende- en getrokken wagens ingedeeld in de categorie “Wagen”
  • Tot dinsdag 31 mei 2022 kunnen alle deelnemers een tekst van maximaal 30 woorden voor het programmaboekje inleveren via email: optocht@vrolijkedrammers.nl of  middels het contactformulier.

Categorie “Eerder getrokken voertuigen” 

Naar aanleiding van enkele vragen en opmerkingen van onze leden tijdens de ledenvergadering heeft het bestuur een aantal zaken overwogen over beoordeling van wagens die eerder elders hebben meegetrokken. Tijdens de ledenvergadering op 28 oktober 2019 is het voorstel gedaan aan de leden om dit als een nieuwe categorie toe te voegen. De aanwezige leden hebben unaniem ingestemd voor een aparte categorie. Dit betreft één categorie voor volwassenen met zowel zelfrijdende als getrokken wagens die eerder in een andere optocht hebben meegetrokken. Ze worden volgens dezelfde beoordelingscriteria beoordeeld als de bestaande categorieën. Deze nieuwe categorie wordt toegevoegd aan de aanmeldingsprocedure. De categorie “Jeugd getrokken en zelfrijdende wagens” blijft ongewijzigd.

Route

Route

De route is door de straten van Didam. Door het uitvoeren van het masterplan is het noodzakelijk om de route aan te passen.

De route voor 2022:

Wehlseweg – Kloosterstraat – Kapelstraat – Pastoor Indenstraat – Wehlseweg – Weemstraat – Loilseweg – van Voorstweg – De Linde – De Plataan – Polstraat – Lupinestraat – aansluiting optocht van de 11-jes – Kerkstraat –Raadhuisstraat – Lieve Vrouweplein – Oranjestraat – Hoofdstraat – Willibrordusweg – Rozenstraat – Lupinestraat – De els – Weemstraat – Kapelstraat – Kloosterstraat.

Voorwaarden

Voorwaarden

De voorwaarden voor deelname aan de optocht van De Vrolijke Drammers en het basisreglement van gemeente Montferland zijn hier te downloaden als PDF-bestand.

Juryregelement

Juryreglement

Het juryreglement beschrijft de categorieën, de beoordelingscriteria, de samenstelling en de werkwijze van de jury. Dit reglement is van toepassing op alle deelnemers aan de optocht van carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers te Loil. 

Hier  juryreglement kun je hier downloaden

Opstellen

Opstellen

De optocht wordt ingedeeld op startnummers en de wagens komen op de afgesproken tijdstippen aanrijden (zie aanrijtijden).

Voor de loopgroepen: denk aan de veiligheid. Het is niet toegestaan om mechanische voertuigen te gebruiken om voort te bewegen. Een wagen o.i.d wordt niet gejureerd en is alleen ter ondersteuning van het onderwerp.

Aanrijtijden

Aanrijtijden

De optocht wordt ingedeeld op startnummers en wagens komen op de afgesproken tijdstippen aanrijden.

Uitslag

Uitslag

De uitslag van de optocht wordt op deze pagina gepubliceerd

Contact

Contact

Voor vragen over aanmelden, opstellen, onderwerpen, tekst programma boekje of de optocht zelf, neem dan contact met ons op via het Online contact formulier; contactformulier optocht  of via email;  optocht@vrolijkedrammers.nl