Carnaval

CARNAVAL

Jaarlijks organiseren De Vrolijke Drammers een gevarieerd programma rond de carnavalsdagen. Tijdens de pronkzittingen voorafgaand en in aanloop naar carnaval hebben plaatsgevonden is de nieuwe Prins en Jeugd(prinses) gepresteerd. Één week voorafgaand aan het officiële carnavalsweekend gaan we van start met een kerkdienst en prinsenreceptie in ’t Hart van Loil. Tijdens de kerkdienst vragen wij om een zegen voor de carnavalsdagen en aansluitend kunnen familie en vrienden de nieuwe Prins en Jeugd(prinses) feliciteren tijdens de prinsenreceptie.    

Op donderdagavond trappen we af met seniorencarnaval in zorgcentrum Meulenvelden te Didam. Op deze avond zijn we met ons gehele kader en dansgardes aanwezig in Meulenvelden om een gezellige avond te presenteren met dans en muziek voor de alleroudsten.  

Op vrijdagavond vind de sleuteloverhandiging plaats op het gemeentehuis van de gemeente Montferland. Tijdens de proclamatie die onze Prins presenteert aan het college van Burgermeester en Wethouders nemen we politieke, sociale en maatschappelijk onderwerpen op ludieke wijze onder de loep. Daarna overhandigd de burgermeester de sleutel van Didam aan onze Prins, die tijdens de carnavalsdagen met zijn scepter regeert over het dorp.

Op zondag is de mooiste optocht van de regio die van start gaat vanaf de Wehlseweg in Loil. In een lange stoet trekt onze Prins en het kader gevolgd door prachtige wagens en loopgroepen door Loil en Didam. In het centrum van Didam vind het defilé plaats voor onze Prins en burgermeester van de gemeente Montferland. Vervolgens trappen we zondagavond af in ’t Hart van Loil met drie dagen vol feest en gezelligheid. Op maandagavond vind de prijsuitreiking plaats van de optocht. Op dinsdag overdag vieren we het carnaval voor de allerjongsten, de basisschooljeugd en de hele familie met opa’s en oma’s. Dinsdagavond sluiten we het carnaval af, opnieuw in ’t Hart van Loil met het huldigen van onze jubilarissen en het Loils volkslied. 

Op deze pagina informeren wij u jaarlijks over ons exacte programma met Carnaval.