Na het succes van het eerste jaar: in 2018 de tweede editie van de Bolderkaroptocht

Een plekje voor de jeugd in de grote carnavalsoptocht van Didam.

Vorig jaar vond de eerste editie van de Bolderkaroptocht plaats. Een gezamenlijk initiatief van de carnavalsverenigingen en Stichting Welcom om kinderen in de bovenbouw van de basisschool een eigen plekje in de grote carnavalsoptocht van Didam te bieden. Het was een groot succes: met veel enthousiasme zijn kinderen (met hulp van ouders en scholen) aan de slag gegaan om de meest leuke creaties te bouwen.

Nu, een jaar later, zijn er zelfs al groepjes van vorig jaar die dit jaar zelf een wagen bouwen. En daarmee is deze samenwerking tussen De Vrolijke Slörpers, De Geinsköp, De 11jes en De Vrolijke Drammers al een stukje dichterbij hun doel: de jonge jeugd kennis laten maken met carnaval en zelf laten ervaren hoe leuk, technisch en creatief dit feest is. Donderdagavond 14 december zijn de eerste Bolderkarren en knutselpakketten voor de tweede editie uitgereikt. Met pakketjes van o.a. hout, ballonnen, verf en kwasten kunnen de kinderen (met een beetje hulp van de ouders) aan de slag! Er zit een boekje bij met alle informatie over de optocht, over de historie van carnaval maar ook hoe je het beste kleuren kan gebruiken en mengen.

Er zijn nog meer bolderkarren en knutselpakketten beschikbaar, dus mocht je nieuwsgierig zijn en het leuk vinden om mee te doen aan de mooiste optocht van Didam? Stuur dan snel bericht naar bolderkaroptocht@gmail.com voor meer informatie.

Op zondag 11 februari 2018 zijn de Bolderkarren te bewonderen in de optocht. Ze starten vanaf ‘De Ontdekking’ en voegen hier onder begeleiding de optocht in. Kom ze bewonderen, of nog leuker: doe zelf mee!