INFORMATIE optocht zondag 1 maart

Oh, Oh, Oh……. Wat hebben we ondanks het niet doorgaan van de optocht toch drie fantastische dagen gehad in ons nieuwe Drammersnest. T’ was niet te geleuven! Gelukkig mogen we komende zondag nog een keer op herhaling, daarom willen we bij jullie nog even een aantal zaken onder aandacht brengen!

OPTOCHTVOORWAARDEN

De optochtvoorwaarden blijven ongewijzigd van toepassing. Het opstellen van de optocht zal gewoon plaatsvinden op de Wehlseweg en we vertrekken om 12:30 uur richting Didam. Er worden geen nieuwe aanmeldingen toegelaten aan de optocht. De nieuwe categorie ‘eerder getrokken wagens’ is komen te vervallen. Heb je nog geen startnummer ontvangen, dan kun je deze ophalen op zondag tussen 11:00 en 12:00 uur bij de conventbus op het kerkplein.

GEWIJZIGDE OPTOCHTROUTE

Deze editie rijden we op de heenweg niet door de Kloosterstraat, Kapelstraat en Pastoor Indenstraat. We vertrekken vanaf de kerk en rijden over de Wehlseweg direct door naar de Weemstraat, Loilseweg en een klein stukje van Voorstweg over de rotonde aan de Doetinchemseweg naar de Linde. Dan via De Plataan en Polstraat de Lupinenstraat in, waar we rond 13:00 uur arriveren. Hier sluit de optocht van de 11jes uit Nieuw-Dijk aan om door te rijden naar de Kerkstraat. Bij de Markthal rechtsaf de Raadhuisstraat in. Deze editie slaan we de Lockhorststraat over. Na de Raadhuisstraat volgen we de Wilhelminastraat, vervolgens de Willibrordusweg, Lupinenstraat naar de Els, over de rotonde aan de Doetinchemseweg, de Weemstraat en dan via de Kapelstraat naar de Kloosterstraat. Het einde van de optocht is bij de kerk.

GEEN DEFILÉ IN DIDAM

We zullen zondag niet stoppen bij het voormalige gemeenteplein in Didam, maar trekken direct door vanwege organisatorische redenen. Aan het einde van de optocht in Loil zal Prins Ralph I met zijn gevolg het defilé afnemen bij de kerk. We zijn naar verwachting tussen 15:00 uur en 15:30 uur terug bij de kerk in Loil.

PRIJSUITREIKING EN AFTERPARTY

Vanaf 15:00 uur zijn de kerkdeuren voor alle deelnemers geopend voor een gezellige afterparty met prijsuitreiking tot 20:00 uur onder begeleiding van de band ACHTUNG! De entree tot de kerk is vrij en op het kerkplein is volop eetgelegenheid aanwezig. Rond 17:00 uur zal de prijsuitreiking van de jeugd plaatsvinden en rond 18:15 uur die van de volwassenen.