Prins Rob II “Opgewekt Voorop(b)”

Rob II is de nieuwe prins

‘Opgewekt Voorop(b)!”

Op vrijdagavond 13 januari en zaterdagavond 14 januari vonden de pronkzittingen plaats van carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers. Op zondagmiddag 15 januari was er een editie van de jeugdpronkzitting. De pronkzittingen werden in een prachtig verlicht en sfeervol ’t Hart van Loil gehouden.

De prinsenpresentatie stond dit jaar in het teken van het “Ranking the Drammers” gepresenteerd door Jelle Korte. Een select gezelschap kaderleden mocht een ranking maken op de vraag wie er geschikt was om prins carnaval 2023 te worden. Nadat de ranking op humoristische wijze van commentaar was voorzien werd de lijst het publiek doorgenomen. Uiteindelijk werd Rob Boerstal het meest geschikt bevonden en daarmee gepresenteerd als prins Rob II van De Vrolijke Drammers. Tijdens een humoristische toespraak werden zijn adjudanten Danny Heusingveld en Ruben Gasseling voorgesteld aan het publiek. Samen met zijn adjudanten gaat prins Rob II voorop tijdens het carnaval van de Vrolijke Drammers met zijn motto “Opgewekt Voorop(b) !”.

Naast de prinsenpresentatie was er vrijdagavond een buut van Fonske Fonttenello, gespeeld door Robert van Dijk en op zaterdagavond de plantsoenmedewerker gespeeld de bekende, lokale buutreedner Daniël Schmitz.

De rode draad op beide avonden was de lintjesregen van burgemeester de Vries gespeeld door Tonnie Peters en Levi Lenting zong samen Bart Schlief een toepasselijk lied over het aantal gedecoreerden in Loil. Niels Wanders maakte zijn debuut in de buutton met een educatieve buut over “winderigheid”.

De avonden werden verder omkadert met diverse optredens van de dansgardes en afgesloten met het Loilse volkslied gezongen door Sjonnie Duis en Desiree Wenting. Na afloop van het programma was er gelegenheid om prins Rob II en zijn adjudanten Danny en Ruben te feliciteren en onder het genot van een drankje werd er door de aanwezigen nog gezellig nagepraat.