Prins Ralph I en Jeugdprins Wessel I gepresenteerd!

Op vrijdagavond 10 en zaterdagavond 11 januari vonden de pronkzittingen plaats van carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers. Deze editie moest uitwijken naar zaal Steak’m in Nieuw-Dijk vanwege de brand bij Partycentrum Lara afgelopen oktober.

De prinsenpresentatie stond dit jaar in het teken van ‘de gouden scepter awards’ gepresteerd door Ronnie Loeters en Martijn Boerstal. Er werden diverse awards uitgereikt, waaronder de grootste nölpens van Loil. Met een spectaculaire filmtrailer werden de vier overgebleven prinsenkandidaten voorgesteld op het doek. Na een flinke battle in de futuristische filmtrailer werd Ralph Gerritsen gepresenteerd als Prins Ralph I van De Vrolijke Drammers. Tijdens een humoristische toespraak werden zijn adjudanten Jeroen Schuurman en Waldo Wijnholts voorgesteld aan het publiek. In dit bijzondere jaar voor De Vrolijke Drammers is het de eer aan Prins Ralph I om voorop te gaan tijdens de polonaise in de Loilse Kerk onder het motto: ’t is niet te geleuven.

Op vrijdagavond heeft oud bestuurder Frank Gies de hoogste onderscheiding ‘het Eikenloof van Boschslag’ uit handen van voorzitter Marcel Wiendels ontvangen voor zijn inzet als bestuurder van de verenging afgelopen 35 jaar. Op zaterdagavond werd oud bestuurder Geert Stienissen door Burgermeester De Baat onderscheiden met een lintje en benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Een bijzondere en emotionele gebeurtenis in bijzijn van familie, vrienden en een volle zaal met leden.

Naast de prinsenpresentatie waren er verschillende buuts met plaatselijke onderwerpen en typetjes. De avond werd omkadert met diverse optredens van de dansgardes en dweilorkest Heures. Naast veel humor werd er ook een gevoelige snaar geraakt bij het publiek door een lied van Anouk Berendsen over de brand en herinneringen bij Partycentrum Lara, voorheen Zaal Hendriks.

Op zondagmiddag werd in een kolkende zaal Jeugdprins Wessel I gepresenteerd met zijn adjudanten Jonas Kaal en Rik Derksen onder het motto: “Veur disse scout, wordt er een heel nieuw Drammersnest gebouwd!”. Onder het thema ‘Wij gaan in Nieuw-Dijk de boel eens flink verbouwen’ werden verschillende optredens verzorgd door alle klassen van Daltonbasisschool St. Jozef. Ook tijdens deze middag waren er diverse optredens van de allerkleinste dansgardes. Kortom, een vol succesvol weekend met mooie pronkzittingen!