Prins Robert I gepresenteerd!


Na 2,5 jaar kon het eindelijk weer. Op vrijdagavond 22 april en zaterdagavond 23 april vonden de pronkzittingen plaats van carnavalsvereniging De Vrolijke Drammers. Deze speciale editie, onder de noemer Prins(es) Reveal show, werd voor de eerste keer georganiseerd in ’t Hart van Loil.
De prinsenpresentatie stond dit jaar in het teken van het “Drammersvision song contest” gepresteerd door Robin Wiendels en Anouk Berendsen.
De 4 finale prins(es) kandidaten brachten op de melodie van een songfestivalnummer een geheel eigen tekst. Na de vier optredens werden de punten uit 5 regio’s opgehaald, te weten Loil-Noord, Didam, Holthuizen, Nieuw-Dijk en Loil-Zuid. Na het tellen van de stemmen bleek dat bij de eindstand iedere finalist dezelfde hoeveelheid punten had. De regie bracht het verlossende woord en Robert van de Berg werd gepresenteerd als Prins Robert I van De Vrolijke Drammers. Tijdens een humoristische toespraak werden zijn adjudanten Erik Burghard en René Jansen voorgesteld aan het publiek. Samen met zijn adjudanten Erik en René gaat Prins Robert I voorop bij de speciale boostereditie van de Vrolijke Drammers met zijn motto “Met de zon op de kop trekken wij er vol op”.
Naast de prinsenpresentatie waren er buuts van Barry de kroegtijger, gespeeld door de bekende, lokale buutreedner Daniël Schmitz en Janus den Dekker gespeeld door tonprater Freddy van den Elzen uit Vorstenbosch. De avond werd omkadert met diverse optredens van de dansgardes.
Na afloop van het programma was er gelegenheid om prins Robert I en zijn adjudanten Erik en René

te feliciteren en onder het genot van een drankje werd er door de aanwezigen nog gezellig nagepraat.
Kortom, een vol succesvol weekend met mooie pronkzittingen!

Links adjudant René Jansen, Midden Prins Robert I, rechts adjudant Erik Burghard