De Bolderkar optocht

De Didamse carnavalsverenigingen hebben gezamenlijk het initiatief genomen tot een eigen Bolderkar optocht voor de basisschool-jeugd. Dit jaar gaan we voor de derde keer deze bijzondere optocht organiseren. Alle kinderen krijgen samen een eigen plek tussen de grote optocht van de Vrolijke Drammers en de 11jes. Dit is een gezamenlijk initiatief van De Vrolijke Drammers samen met de 11jes uit Nieuw-Dijk en De Geinsköp uit Didam.

Een groep kinderen van de basisscholen in Loil en Didam, inclusief speciaal onderwijs, krijgen na aanmelding door ons een bolderkar ter beschikking met een eigen kluspakket. Met dit kluspakket, bestaande uit hout, verf en andere knutselspullen kan de bolderkar worden omgetoverd tot een heuse carnavalscreatie. De organisatie zorgt voor de benodigde informatie, het pakket met basismaterialen en de benodigde kennis. Het bouwen gebeurt buiten schooltijd op de buitenschoolse opvang.

Met de bolderkar krijgt de jeugd uiteindelijk een eigen plek in de grote optocht op zondag 3 maart 2019 met duizenden bezoekers. De groepjes met bolderkarren stromen onder begeleiding in bij basisschool ‘De Ontdekking’ in Didam. Kinderen die zelf een wagentje of skelter hebben verbouwd, mogen vanaf dit punt ook mee.

Wil je meer informatie over de Bolderkar optocht? Lees de flyer of stuur een mail naar: bolderkaroptocht@gmail.com