Pronkzittingen en carnaval 2022

Afgelasting pronkzittingen – Afgelopen maanden zijn we achter de schermen vol goede moed en motivatie gestart om na een jaar afwezigheid weer een ouderwets pronkzitting weekend te organiseren. Dit zou dan voor het eerst in de kerk gaan plaatsvinden. Het nieuwe decor was bijna gereed en de regie en tekstschrijvers waren volop in voorbereiding. Inmiddels heeft corona ons sociale en maatschappelijke leven weer compleet plat gelegd. We hebben daarom moeten besluiten om de pronkzittingen in het weekend 14, 15 en 16 januari af te gelasten. Onder de huidige omstandigheden is het onmogelijk om een pronkzitting te voorbereiden en organiseren.

Invulling optocht en carnaval – De komende periode zal corona ons nog in grote mate beperken in het houden van bijeenkomsten en activiteiten. Dat is natuurlijk ook voor onze leden en wagenbouwers ontzettend vervelend. In hoeverre kunnen we ons nu nog goed voorbereiden op een optocht? Een vraag waar we als vereniging mee worstelen. Komende periode gaan we kijken hoe het mogelijk is om het carnaval te organiseren op 27, 28 februari en 1 maart. We zullen daarom begin januari onze leden en wagenbouwers duidelijkheid geven over de exacte invulling van de optocht en carnaval. Op dit moment hebben wij een aantal opties in overweging en voorbereiding, waarover wij begin januari aan onze leden en deelnemers van de optocht duidelijkheid verschaffen. Deze keuze is natuurlijk afhankelijk van de situatie komende periode. Inmiddels weet iedereen dat het ontzettend lastig is om hierop te anticiperen.

Bevriezen ledengelden – Op 13 november j.l. waren we voornemens om onze leden te compenseren met een feest voor het geïnde lidmaatschapsgeld van afgelopen jaar. Helaas hebben we dit ook op het laatste moment moeten afgelasten. Normaal gesproken incasseren we onze lidmaatschapsgelden rond de 11e van de 11e. We hebben besloten om de ledengelden nog niet te incasseren en voorlopig te ‘bevriezen’. Dit betekent zeker niet dat er geen carnaval in 2022 gaat plaatsvinden, maar dat we de ledengelden op een later moment incasseren wanneer er daadwerkelijk ook activiteiten gaan plaatsvinden!