Kerstgroet, nieuws en ontwikkelingen

Wij wensen jullie allemaal hele fijne feestdagen en vooral een gezond 2021! We hopen in 2021 op een nieuw jaar, waarin er weer mogelijkheden zijn om activiteiten te organiseren. Ondanks de vele beperkingen en het afgelasten van de meeste activiteiten zijn er toch volop ontwikkelingen. Wij zitten niet stil, daarom willen wij jullie in dit bericht bijpraten over een aantal onderwerpen. 

1. De Zaterdagavondshow
Op de achtergrond is er afgelopen weken door de regie hard gewerkt aan een script voor de ‘De Zaterdagavondshow’. Deze show stond gepland in het originele pronkzitting weekend op zaterdag 9 januari. Een anderhalf uur durende show waarin we de prins- en jeugprins(es) in dit bijzondere jaar zouden presenteren aan onze leden. Een show thuis te volgen via de beeldbuis met humor, dans en zang. Het filmen van de show stond gepland rond de kerstdagen in ‘t Hart van Loil, maar helaas was dit na het bekend maken van de ‘lockdown’ niet meer mogelijk. Wij zijn daarom genoodzaakt om de voorbereidingen te staken en op te schorten tot na half januari. Op dit moment zijn we voornemens om in het originele carnavalsweekend op zaterdag 13 februari alsnog ‘De Zaterdagavondshow’ aan onze leden te presenteren. In overleg met Daltonbasisschool St. Jozef kijken we naar mogelijkheden om vooruitlopend op vrijdag 12 februari binnen de richtlijnen kindercarnaval met een schooloptocht te organiseren.
   
2. Drammerskrant
Het is niet makkelijk vanwege de recent afgekondigde ‘lockdown’, maar we hebben ondanks de vele beperkingen besloten om juist in deze bijzondere tijd wel een Drammerkrant uit te blijven brengen. Enerzijds om onze vaste adverteerders te ondersteunen en anderzijds, omdat we vinden dat er juist in deze tijd behoefte is aan bijzondere verhalen, grappige anekdotes en mooie foto’s. We zijn voornemens om de Drammerskrant rond het originele carnavalsweekend in Loil, Didam en Nieuw-Dijk huis aan huis te bezorgen. De krant zal ook in digitale vorm op onze website verschijnen.
 
3. Bijdrage Rabo ClubSupport
Wij willen alle leden die tijdens de Rabo ClubSupport actie op ons hebben gestemd ontzettend bedanken. Door het grote aantal stemmen hebben we het mooie bedrag van € 1.285,94 mogen ontvangen voor het aanschaffen van nieuwe podiumdoeken. Deze op maat gemaakte doeken worden gebruikt voor o.a. de pronkzittingen in ’t Hart van Loil. Zie hieronder alvast het resultaat.

4. Overige plannen en initiatieven
Afgelopen periode hebben we diverse teleurstellingen moeten verwerken door de afgelasting van alle activiteiten en diverse initiatieven. Desondanks zitten we als kader niet stil en zijn we druk bezig met het uitwerken van plannen voor de toekomst. Zo is er bijvoorbeeld een werkgroep opgericht voor het ontwerpen van een nieuwe verenigingswagen, die we graag tijdens het 66 jarig jubileumjaar zouden willen presenteren. Er zijn plannen voor een eigen onderkomen van onze wagens en materialen, hiervoor worden concrete plannen uitgewerkt. Op basis van het recent gepresenteerde vaccin gaan we er ook vanuit dat we medio 2021 mogelijk weer richting het oude normaal kunnen. De commissie Loillands is daarom gestart met de voorbereidingen voor ‘Loillands at the Park’ in september 2021.  
 
5.  ‘t Hart van Loil
Vanwege vergunningprocedures kon er afgelopen maanden nog niet worden gestart met werkzaamheden in de kerk. Recent heeft stichting ‘t Hart van Loil goed bericht ontvangen van de gemeente Montferland, waardoor nu wel gestart kan worden met de meeste werkzaamheden. Binnenkort zal daarom een begin gemaakt worden met o.a. het vervangen van elektra en de vloer. Ben jij individueel of samen met je carnavalsgroep bereid om ook een steentje bij te dragen aan ons Drammersnest? Schroom dan niet en geef je op! Stuur een berichtje naar secretaris@vrolijkedrammers.nl of neem contact op met bestuurslid Stefan Peters (06-20534320). 

Visualisatie nieuw Hart van Loil 
 
Op de achtergrond is door vrijwilligers samen met de architect ook hard gewerkt aan de uitwerking van het definitieve ontwerp voor het de nieuwbouw van ‘t Hart van Loil. De Stichting ’t Hart van Loil zal alle inwoners van Loil, de verenigingen en overige betrokkenen hierover verder informeren